18.04.2019.

09:07

Foto:

Planeta

A GDE JE NOLE!? "TAJM" OBJAVIO LISTU 100 NAJUTICAJNIJIH U 2019! Na spisku i BABE I ŽABE, ali nema SRBA!

Na listi debitanata ima imena sa razlicitim stažom na javnoj sceni. Tu su glumica Sandra O (47), ovogodišnja dobitnica Zlatnog globusa ("Killing Eve"), trenutno najbolja teniserka sveta Naomi Osaka (21), kulinarska zvezda Samin Nosrat (39).

Američki magazin "Tajm" koji svake godine pravi ove vrste preseka u svoje pionire uvrstio je i internet zvezdu Njinu (21). 

Veliki uspeh postigla je Krisi Tajgen (33), koja se, takođe, našla u ovoj kategoriji zahvaljujući 23,7 miliona pratilaca na Instagramu, kulinarskom šouu, popularnosti koju uživa kao jedna od najduhovitijih svetskih zvezda. 
 

Informer

Švedska tinejdžerka i aktiviskinja za zaštitu okoline Greta Tunberg preskocila je nekoliko lestvica i na Tajmovoj listi debitovala kao lider.

U kategoriji ikona našla se Tejlor Svift , a u toj prestižnoj grupi našla se i bivša dama SAD Mišel Obama, reditelj Spajk Li, novinarka Marija Resa, koja se na rodnim Filipinima bori za slobodu medija i koja je zbog sukoba s filipinskim predsednikom Rodrigom Duterteom prvobitno bila osuđena na zatvorsku kaznu od 12 godina, da bi ta kazna u februaru ove godine bila preinačena na uslovnu.

 

Informer

Mišel Obama

Ikona je i Ledi Gaga, dobitnica Zlatnog globusa za numeru "Shallow" iz filma "Zvezda je rođena", a koja je nakon brojnih uspeha i revolucije koju je izvela na svetskoj muzičkoj sceni, ove godine dobila najznacajnija priznanja u karijeri, prenosi Blic.

Titani s najvećim uticajem su egipastki fudbaler Mohamed Salah, mejk ap umetnica Pet Mekgrat, poverenica EU za pravosuđe, prava potrošača i rodnu ravnopravnost Vera Jourova, golferska legenda Tajger Vuds, americki producent Rajan Marfi, američka TV i kulinarska zvezda i najbolja prijateljica Opre Vinfri Gejl King, Dženifer Hajman, vlasnica kompanije “Rent the runway”.

Tagovi: