18.04.2019.

17:32

Foto:

Planeta

NIJE BILO ZAVERE TRAMPA I RUSIJE! Specijalni tužilac SAD razvejao sumnje: MOSKVA SE NIJE MEŠALA u izbore 2016!

- Glavni cilj istrage specijalnog tužioca bio je da se utvrdi da li je Trampov predizborni tim, ili bilo ko ko je s njim povezan, stupao u zaveru ili koordinaciju dejstava s ruskom državom radi mešanja u izbore 2016. godine. Specijalni tužilac je izjavio da istragom nije utvrđeno da su članovi Trampove kampanje bili u zaveri ili koordinaciji dejstava s ruskom državom u njenim naporima da se umeša u izbore - rekao je Bar na konferenciji za novinare. 

Bar je dodao da je kancelarija specijalnog tužioca istraživala i „napore ruske Vlade“ u vezi s objavljivanjem ukradenih dokumenata na sajtovima „Di Si Liks“, „Lucifer“ i delimično „Vikiliks“.

- Istražitelji nisu pronašli nijednog čoveka uključenog u Trampovu kampanju koji je umešan u širenje tih dokumenata - rekao je Bar. 

Ubrzo nakon Barovog obraćanja oglasio se i američki predsednik Donald Tramp, koji je na svom Tviteru okačio slikovit tvit na kojem se vidi plakat sa njegovom figurom, a preko kojeg je krupnim slovima ispisano "Game over" (igra je gotova), uz navode "nema saradnje, nema obstrukcije, za 'hejtere' i radikalne leve demokrate..."

Istraga nezavisnog specijalnog tužioca Roberta Milera, koji je ranije bio na čelu FBI, počela je u maju 2017. godine. Glavni zadatak bilo je da se utvrdi da li se Rusija, ili neka druga zemlja, mešala u predsedničke izbore u SAD 2016. godine i da li je bilo zavere članova predizbornog štaba Donalda Trampa s ruskim vlastima. 

TRAMPOVA ODMAZDA ZBOG BOINGA! AMERIKA UVODI CARINE EU u vrednosti od 11 MILIJARDI DOLARA!

Moskva kategorički odbacuje optužbe da se mešala u izbore u SAD, kao i da je umešana u hakerske napade. Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da ne isključuje mogućnost da su hakeri iz Rusije, Azije, Latinske Amerike, ili čak iz SAD, odakle su veoma vešto i profesionalno mogli da "odapnu strelu" na Rusiju.

Tagovi: