10.05.2019.

11:09

Foto:

Planeta

(VIDEO) ISPLIVALE RASISTIČKE IZJAVE DŽOA BAJDENA! Evo kako je objasnio razliku u uspehu u školama SAD!

Kada je Vašington Post pitao Bajdena kako objašnjava drastično različite rezultate u uspehu u školama u Ajovi u poređenju sa školama u Vašingtonu, on je kao uzrok te razlike naveo visoku populaciju Afro-Amerikanaca i drugih manjina na području Vašingtona.

- Postoji manje od jednog procenta populacije Afroamerikanaca u Ajovi. Verovatno je manje od četiri od pet odsto onih koji su manjine. A u Vašingtonu? Moramo se vratiti na ono od čega se počinje i sa čime se prvo raspolaže - rekao je on novinama.

Demokrata je nastavio da raspravlja o "nefunkcionalnim domovima" u manjinskim zajednicama i sugerisao da majke koje pripadaju manjinama ne razgovaraju sa svojom decom "od rođenja".

- Kada imate decu koja dolaze iz nefunkcionalnih domova, kada imate decu koja dolaze iz domova gde nema knjiga, gde majka od rođenja ne razgovara s njima - za razliku od majke u Ajovi koja sedi tamo i razgovara sa njima, klinac kreće sa rečnikom većim od 300 reči sa tri godine - rekao je Bajden. 

(VIDEO) BAJDEN MI SE PRIMAKAO S LEĐA I POČEO DA MI DIŠE U KOSU! Političarka iz Nevade TEŠKO OPTUŽILA bivšeg potpredsednika SAD! ON SVE NEGIRA!

Kako je javio CNN, demokrate su odmah pokušale da "ispegalju" ovu izjavu, naglašavajući da je Bajden govorio o "socijalno-ekonomskim, a ne rasnim razlikama".

Međutim, na internetu se prošle nedelje pojavio spot Bajdena iz 2007. godine u kojem se raspravlja o upotrebi kondoma u crnoj zajednici i testiranju na AIDS.

Bajden se tada hvalio da je celo leto pokušavao da ubedi crne ljude da nose kondome, kritikovao zajednicu zbog toga što ne zna dovoljno o AIDS-u, i pohvalio Obamu za to što je uradio test na AIDS.

- Ja sam se terstirao na sidu, Obama je to učinio. Nije sramota testirati se na sidu. To je važna stvar - pojasnio je Bajden!

Tagovi: