12.06.2019.

21:42

Foto:

Planeta

RUS ODGRIZAO JEZIK MEDVEDU! Spasao sebi život na neobičan način

Rus Nikolaj Irgit (30) iz sibirskog sela Kut odgrizao je jezik medvedu i tako se spasao sigurne smrti. Divlja zver je napala Irgita dok je bio u krivolovu u šumi, a tokom mukotrpne borbe on je uspeo da povredi medveda i otera ga.

 Vrištao u šoku

Prema navodima ruskih medija, incident se desio pre deset dana kad je Nikolaj sa još dvojicom prijatelja otišao u šumu u regionu Tuva na jugu Sibira. Plan je bio da nekoliko dana tamo kampuju i ilegalno love jelene da bi na kraju prodali njihove rogove. U početku je sve išlo glatko. Brzo su našli pogodno mesto da podignu šator i na logorskoj vatri spremili su obrok.
Irgit je naveo da su se potom podelili da bi imali što više uspeha u lovu, pa je svako krenuo na svoju stranu.
- Zašao sam duboko u šumu i naleteo na ogromnog mrkog sibirskog medveda, teškog čak 600 kilograma. Mnogo sam se uplašio. Počeo sam da vrištim u pokušaju da uplašim zver. Međutim, to mi nije uspelo jer se medved ustremio ne mene. Nisam imao nikakve šanse da pobegnem. Znao sam da moram da se borim - ispričao je Irgit.

On je dodao da je medved počeo da ga grize po glavi, nogama i stomaku.
- Svuda me je ujedao i kidao mi meso. Onda je u jednom trenutku razjapio čeljusti, a ja sam ugrabio trenutak i svom snagom ga ugrizao za jezik. Otkinuo sam mu deo jezika, što ga je verovatno uplašilo i zabolelo. Tako je odustao od daljeg napada i pobegao - kazao je Rus.

Informer

Teške povrede

Iako je bio teško povređen, on je uspeo da nađe prijatelje, koji su odmah pozvali hitnu pomoć. Irgit je u kritičnom stanju prevezen u bolnicu, a lekari su naveli da će se uprkos ozbiljnim povredama potpuno oporaviti.
- Pacijent na nogama, stomaku i licu ima duboke rane, ali će one zarasti. Taj čovek je imao baš mnogo sreće. Odlično se snašao i ostao priseban. Retko ko preživi napad gladnog medveda - naveli su zvaničnici bolnice.

Mora na sud zbog krivolova

Nikolaj Irgit će, uprkos svemu, morati da odgovara zbog krivolova. Protiv njega i njegova dva prijatelja podnete su krivične prijave jer su bez dozvole išli u lov na jelene.
Inače, jeleni su često meta krivolova u Rusiji, budući da rogovi te životinje mogu da se prodaju po visokim cenama na crnom tržištu.

Tagovi: