28.06.2019.

17:38

Foto:

Planeta

(FOTO) TEŠKA SITUACIJA! OGLASIO SE LAVROV! Šef ruske diplomatije otkrio o čemu su pričali Putin i Tramp!

On je rekao da su dvojica predsednika razgovarala o međunarodnim pitanjima poput Sirije, Ukrajine i Irana, ali da je Iran posebno razmatran u kontekstu aktuelne situacije oko nuklearnog sporazuma i dešavanja u Omanskom zalivu.

- Situacija je teška, ali su obojica predsednika potvrdila da žele da pronađu diplomatski put iz te situacije - naveo je Lavrov, prenosi Tas s.

Informer

On je dodao da nije jasno kako će to biti sprovedeno i koje će odluke biti donete u Vašingtonu, ali je izneo uverenje da svako ko na bilo koji način ima uticaja na situaciju oko Irana teži diplomatskom rešenju.

(FOTO) PUTIN POZVAO TRAMPA NA PROSLAVU DANA POBEDE! Evo kako je reagovao američki predsednik!

Lavrov je ponovio predlog Rusije da veze između arapskih zemalja u Persijskom zalivu i Irana budu ojačane uz pomoć stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i drugih međunarodnih i regionalnih organizacija. 

- Ovo je vrlo obećavajuće i svi počinju da prepoznaju šansu za uspostavljanje dijaloga kako bi bila sprečena dalja eskalacija tenzija i uvođenje vojnih snaga u dalji razvoj situacije - zaključio je Lavrov.

Tagovi: