Autor: Informer.rs

07.08.2019.

23:48

Foto:

Planeta

LUDAK OPTUŽEN ZA POKUŠAJ UBISTVA FRANCUSKOG TURISTE! Šizofreničar bacio dečaka sa 10. sprata!

Britanski tinejdžer (17), oboleo od teškog oblika šizofrenije, bacio je u ponedeljak neimenovanog dečaka (6) iz Francuske sa 10. sprata muzeja Tejt modern u centru Londona. Dete je palo na peti sprat zgrade i sa teškim povredama prebačeno je u bolnicu. Ludak je odmah uhapšen, a juče je optužen za pokušaj ubistva.


Hteli da ga linčuju

Prema navodima posetiteljke muzeja Nensi Barnfild (47), koja je sa decom bila na mestu incidenta, tinejdžer se ponašao veoma čudno.

- Taj mladić je imao unezveren pogled i svuda nas je pratio. Rekla sam deci da ga se klone. Udaljili smo se od njega, ali sam ga ipak držala na oku - rekla je Barnfildova.

Ona je dodala da je u jednom trenutku tinejdžer prišao francuskoj turistkinji sa detetom u naručju, snažnim pokretom joj ga otrgao i bacio ga sa terase 10. sprata muzeja.

- Dečak je sleteo pet spratova ispod. Pao je na istureni deo zgrade sa visine od 30 metara. Čuli smo jeziv jauk njegove majke. Očajna žena je vrištala: "To je moj sin, to je moj sin" - ispričala je Barnfildova.

Htela da skoči za sinom

Žena je u agoniji pokušala da preskoči ogradu i skoči za detetom
Mark Velte

Drugi očevidac, Mark Velte iz San Franciska, uspeo je da spreči majku da skoči za sinom.

- Žena je u agoniji pokušala da preskoči ogradu i skoči za detetom. Povukao sam je iz sve snage i sprečio je u tome. Bilo je jezivo - kazao je Velte.

On je dodao da su zatim posetioci galerije pokušali da linčuju tinejdžera.

- Nekoliko muškaraca skočilo je na napadača i oborilo ga. U besu su ga šutirali u glavu. Obezbeđenje je odmah reagovalo i odvelo momka do toaleta, gde su ga zaključali dok nije došla policija. Snage reda su potom privele tinejdžera - naveo je Velte.

Mislili da je teroristički napad

Nakon incidenta u muzeju Tejt modern policija je blokirala celu ustanovu i zatvorila sve izlaze, pa su posetioci mislili da je u pitanju teroristički napad. Opsadno stanje trajalo je sve dok snage reda nisu odvele napadača.

- Bilo je užasno. Niko nam nije rekao o čemu se radi, samo su nam zabranili da napustimo zgradu. Mislili smo da je u toku teroristički napad - rekla je posetiteljka Izabela Knazek (26).

Informer

Hitna pomoć je u međuvremenu helikopterom prevezla dete u bolnicu. Lekari su naveli da je dečak polomio kičmu, da je u teškom stanju, ali da je stabilno.

Britanski mediji navode da nije jasno kako je šizofreničar završio u muzeju. On ne sme samostalno da izlazi iz kuće, već uvek mora da bude u pratnji dva bolničara. Jedan od njegovih bivših negovatelja veruje da je neko napravio veliki propust i da je mladić tako uspeo da pobegne.

- On je jedan od najtežih slučajeva sa kojima sam radio. Veoma je inteligentan, ali je sklon nasilju, posebno ako nešto nije po njegovom - rekao je taj negovatelj.

Tagovi: