23.08.2019.

09:07

Foto:

Planeta

(VIDEO) AMERIKA ĆE DOŽIVETI SUDBINU BOSNE! Ozbiljno upozorenje američkog pisca poreklom iz BiH!

Hemon je ocenio da bi ono moglo dovesti do podele Sjedinjenih Država, s obzirom da ga današnja Amerika etnički podseća na njegovu rodnu zemlju.

- Bavim se imaginacijom - savršeno mogu da zamislim situaciju u kojoj deo Sjedinjenih Država postaje nezavisan - rekao je Hemon u Sarajevu, gde je vodio konferencije za novinare u takmičarskom programu Sarajevo Film Festivala

U intervjuu za Rojters, on je rekao da nije siguran da li bi ta mogućnost mogla da se pojavi tokom njegovog života, ali da mu deluje kao realan scenario u nekom trenutku.

- To je budućnost Amerike - rekao je Hemon na pitanje kako vidi situaciju u Bosni.

- Ovaj nefunkcionalni politički sistem blokiraće samu mogućnost zamišljanja zajedničkog društva, kao što je slučaj u Bosni - rekao je.

TRAMP JE LUD?! AMERIKA ĆE DO IZBORA BITI SPALJENA! Nemci doveli u pitanje MENTALNO STANJE američkog predsednika!

Hemon je sugerisao da bi sve veći socijalni politički razdori u SAD mogli pokrenuti separatističke snage koje bi na kraju bile sposobne da revidiraju političku kartu Amerike, kao i da se ni oružani sukob ne mogu isključiti.

On je konstatovao da je moguće da Kalifornija "kaže da će se brinuti za sebe i neće davati novac Alabami i Luizijani", ako te države pokušaju da spreče abortus ili konzumiranje kanabisa u Kaliforniji, i dodao da bi Trampova retorika, za koju je rekao da je puna "rasističkog naboja", snosila deo odgovornosti za to.

- Nikome ne bih poželeo Trampa, ali zbog njega je postalo očigledno da su bela nadmoć, netrpeljivost i patrijarhat suštinski i ogroman deo SAD - zaključio je pisac, koji je nedavno završio pisanje četvrtog nastavka "Matriksa", na čijim je scenarijima i ranije radio.

Tagovi: