01.09.2019.

19:17

Foto:

Planeta

(VIDEO) RATNO STANJE NA GRANICI LIBANA I IZRAELA! HEZBOLAH ispalio ANTITENKOVSKE RAKETE, Netanijahu poručio svojoj vojsci: BUDITE SPREMNI NA SVE!

- Na nas su ispaljene protivtenkovske rakete, odgovorili smo artiljerijskim i vazdušnim napadima - rekao je on.

Netanijahu je naglasio i da su pokrenute konsultacije oko toga šta će Izrael preduzeti u narednim danima.

Informer

- Poručio sam da budu spremni na bilo koji scenario, u skladu sa situacijom preduzimaćemo odgovarajuće korake- dodao je.

Netanijahu je takođe rekao i da niko sa izraelske strane tokom napada iz Libana nije povređen.

(VIDEO) URAGAN DORIJAN PREŠAO U NAJOPASNIJU KATEGORIJU 5, AMERIKA PRED KATAKLIZMOM! Vetar već dostiže razornu brzinu od 260 km/h!

Lider libanskog Hezbolaha Hasan Nasralah izjavio je juče da ta grupa poseduje rakete s preciznim navođenjem, ali je negirao da, kako tvrdi Izrael, ima fabrike za njihovu proizvodnju u Libanu.

Nasralah je ponovio pretnje Izraelu rekavši da Izrael mora da plati cenu za svoj nedavni napad. Usred pretnji Hezbolaha, Izrael je uputio dodatne snage na granicu sa Libanom.

U izjavi libanske vojske navedeno je da su UN obaveštene, bez daljih detalja. Stanovnici i snage bezbednosti na južnoj granici Libana kažu da je Izrael u poslednjih nekoliko dana bacao zapaljive bombe na farme duž granice.

Izraelski avioni redovno ulaze u libanski vazdušni prostor, ali retko je da ih libanska vojska gađa.  Bejrut je prethodno poslao nekoliko žalbi Ujedinjenim nacijama zato što izraelske bespilotne letelice i mlazni avioni ulaze u libanski vazdušni prostor.

Tagovi: