11.09.2019.

08:47

Foto:

Planeta

(VIDEO) DAN KADA JE AMERIKA GRCALA U SUZAMA! 18 godina od napada koji je zauvek promenio svet! Teroristi su oteli 4 aviona i udarili na SAD! Jezivom smrću umrlo je skoro 3.000 ljudi!

Napadi su se dogodili kada su teroristi oteli četiri aviona od kojih su dva udarila u kule bliznakinje - Svetski trgovinski centar na Menhetnu, jedan u Pentagon, dok se četvrti srušio u ruralnom delu Pensilvanije, jer su putnici pružili otpor otmičarima.


Ovaj datum obeležava se u trenutku kada su propali pregovori sa talibanima, a uoči obeležavanja ovog datuma, SAD su odlučile da uvedu sankcije velikom broju grupa koje smatraju terorističkim i njihovim pristalicama, među kojim su palestinska grupa Hamas i iranska Revolucionarna garda.

(VIDEO) RAK MASOVNO UBIJA PREŽIVELE U NAPADU NA NJUJORK 11. SEPTEMBRA 2001! Amerikanci ne prestaju da broje novoobolele! BROJKE SU JEZIVE!

"Na udaru sankcija je 15 lidera, osoba i entiteta povezanih sa grupama kao što su Hamas, Al Kaida, Islamska država i iranska Revolucionarna garda", izjavio je američki ministar finansija Stivena Mnučina.

Tagovi: