19.09.2019.

09:29

Foto:

Planeta

(VIDEO/FOTO) ZAR RASISTA DA UPRAVLJA ZEMLJOM?! Fotografija kanadskog premijera na kojoj mu je lice zatamnjeno šminkom izazvala ŠOK uoči izbora! Trudo: Duboko žalim!

Fotografija tada 29-godišnjeg Trudoa s licem koji je zatamnjeno šminkom glavni je izazov za lidera koji često govori o važnosti borbe protiv rasne diskriminacije.

On, takođe, u svom kabinetu ima tri istaknuta ministra indijskog porekla, prenosi Rojters.

- Trebalo je da znam bolje, ali nisam. Duboko žalim što sam to učinio- rekao je Trudo pošto je Tajm objavio sliku na kojoj se vidi kako nosi turban i beli ogrtač, lica prekrivenog tamnom šminkom.


- Na gala prijemu koji je tematski bio posvećen Arapskim noćima, obukao sam Aladinov kostim i stavio šminku- rekao je Trudo.


Kanadski premijer je u tesnoj borbi s konzervativnim liderom Endru Širom uoči saveznih izbora 21. oktobra. Šir je rekao da je "izuzetno šokiran i razočaran" Trudoovom fotografijom.

(VIDEO) TRUDO ĐUSKA, KOŠULJA MU USKA Premijer Kanade u akciji
 


- To šminkanje delo je otvorenog podsmeha i rasizma. Kanađani su sada videli nekoga s potpunim nedostatkom prosuđivanja i integriteta i ko nije spreman upravljati ovom zemljom- rekao je novinarima u Kvebeku.

Pogledajte i bonus video:

Tagovi: