02.10.2019.

15:47

Foto:

Planeta

(VIDEO) SILOVIT URAGAN UDARIO NA EVROPU! Moćni "Lorenco" stigao do Portugalije, OLUJNI VETROVI I VISOKI TALASI PRAVE HAOS!


Uragan je značajno oštetio jednu od glavnih luka na ostrvu, prenosi AP.

Prema podacima Agencije za civilnu zaštitu Azorskih ostrva, uragan druge kategorije oborio je drveće na puteve i brojne domove ostavio bez struje.

Informer

 

Lorenco donosi ogromne talase širom severnog dela Atlanskog okeana dok se kreće severoistično ka Irskoj i Velikoj Britaniji i slabi na uragan kategorije jedan.

Američki Nacionalni centar za uragane u Majamiju saopštio je da se talasi koje donosi Lorenco mogu osetiti duž istočne obale SAD i Kanade, na Bahamima i u delovima zapadne Evrope i upozorio da će Lorenco verovatno biti prilično snažan ciklon kada stigne do Irske u četvrtak uveče.

Portugalski premijer Antonio Košta rekao je da je rano jutros razgovarao sa zvaničnicima Azorskih ostrva, kao i da su konstatovali da sve ukazuje da stvari nisu toliko loše koliko se strahovalo.
 

Informer

SANTA LEDA TEŠKA 315 MILIJARDI TONA ODVOJILA SE OD ANTARKTIKA! Stručnjaci će kretanje tako velikog ledenog bloka morati pažljivo da motre jer bi mogao da postane opasan za plovidbu!

Azorska ostrva obuhvataju devet vulkanskih ostrva i na njima živi 250.000 stanovnika.

Dok se Lorenco približavao, na njih sedam je proglašen crveni alarm, a škole i vladine kancelarije ne rade, dok je ljudima savetovano da ne izlaze napolje.

Otkazani su i svi avionski letovi sa arhipelaga i ka njemu, a zatvorene su i pojedine luke.

BONUS VIDEO:

Tagovi: