10.10.2019.

14:54

Foto:

Planeta

(VIDEO) KOPNENA OFANZIVA TURSKE! Očistili dva sela i ubili 109 TERORISTA! KURDI UZVRATILI: Uništili 4 tenka i UBILI 19 TURSKIH VOJNIKA!

Kako javljaju turski mediji, dva sirijska sela u pograničnom području su "ocišćena od terorista", prenosi AP.

Istovremeno, kurdske jedinice su uzvratile, pa je tako u sukobima kod grada Ras al-Ajin ubijeno 14 turskih vojnika. Kako prenosi TAS S, Kurdi tvrde da su uništili četiri turska tenka na ulazu u Tel Abijad, pri čemu je stradalo pet vojnika.

(FOTO/VIDEO) ŽESTOKE BORBE OKO SELA NA SIRIJSKOJ GRANICI! Turski komandosi češljaju svaki ćošak i napreduju ka KURDSKIM POLOŽAJIMA!

Kurdski borci su otvorili vatru sa svojih pozicija blizu sirijskog grada Ras al-Ajin, na šta je turska artiljerija uzvratila. 

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će turska vojna operacija podržati teritorijalni integritet Sirije tako što će suzbiti kurdsku kontrolu na severoistoku zemlje.

On je rekao da je od početka invazije juče ubijeno 109 "terorista".

ERDOGAN ZAPRETIO EVROPI: Saberite se jednom za svagda! POSLAĆU VAM 3,6 MILIONA IZBEGLICA, ako mislite da je ovo što radimo u Siriji OKUPACIJA!

Ras al-Ajin je prvi sirijski grad koji su turske oružane strane gađale pošto je Ankara pokrenula Operaciju na severu Sirije u nameri, kako tvrdi, da stvori sigurnu zonu u koju bi mogle da se vrate sirijske izbeglice.

Tagovi: