17.10.2019.

11:00

Foto:

Planeta

INCIDENT SA AMERIČKIM DIPLOMATAMA U RUSIJI! Trojica vojnih atašea SAD skinuta sa voza u zabranjenoj zoni nuklearnog poligona! GLUMILI BERAČE PEČURAKA!, SKRETNIČAR VOZOVA IH PROVALIO!

Incident se dogodio 14. oktobra u vozu iz sela Nenoks na Belom moru prema gradu Severodvinsku.

Inače, u Nenoksu se nalazi poligon Ruske mornarice za testiranje balističkih raketa na nuklearnim podmornicama. Amerikanci su se prilikom provere dokumenata predstavili kao berači pečuraka, a kasnije je utvrđeno da, kao diplomatska lica, nisu imali dozvolu za ulazak u ovo područje koje ima status teritorije sa strogo regulisanim pravilima za pristup i boravak stranih državljana.

"Amerikanci nisu pružili dokumenta neophodna za boravak u gradu", preneli su ruski mediji.

Vedomosti, pozivajući se na Interfaks, prenosi da se incident dogodio oko 18 sati 14. oktobra na stanici Severodvinsk, a Amerikanci su otkriveni pošto su bili sumnjivi skretničaru voza i policijskom naredniku na železničkoj stanici u Nenoksu.

(VIDEO) ONI ŽIVE U GRADU DUHOVA! Ovi ljudi su odbili da napuste kuće u okolini Černobilja! Niko ne zna kako, ali uspeli su da POBEDE SMRTONOSNU RADIJACIJU!

Posle incidenta reagovala je i američka ambasada u Moskvi, koja je saopštila da su njeni zaposleni u Nenoks putovali u okviru službenog naloga i da su imali sva dokumenta koja zahteva Ministarstvo odbrane Rusije. Dakle, ni pomena o branju pečuraka...

ORBAN ZAPRETIO! Ako Turci nastave da puštaju migrante primenićemo silu na južnoj granici!

"Američke diplomate bile su na službenom putovanju i uredno smo o tome obavestili Ministarstvo odbrane", rekla je za RIA novosti Rebeka Ros iz pres službe ambasade SAD. 

Rusi, međutim, preciziraju da američka ambasada u Moskvi jeste tražila dozvolu za zvaničnu posetu diplomata, ali se ta dozvola odnosila za Arhangeljsk, a ne Severodvinsk.

S tim u vezi, Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je da će uputiti protestnu notu Vašingtonu.

Tagovi: