20.10.2019.

08:41

Foto:

Planeta

TURCI KORISTE HEMIJSKO NAORUŽANJE U SIRIJI! Nekoliko lica, među kojima su i DECA, IMAJU OPEKOTINE OD ZABRANJENOG ORUŽJA! (VIDEO/FOTO)

Kurdske trupe u Siriji optužile su Tursku da u ofanzivi na njih koristi zabranjeno oružje, između ostalog i hemijsko naoružanje, objavio je britanski "Dejli mejl".

Britanski portal navodi da su kurdske snage prošle nedelje osudile upotrebu "svog raspoloživog oružja", među kojim napalm i beli fosfor, u strateškom gradu Ras al Ain, nedaleko od granice sa Turskom.

Za snimke tvrde da su nastali pre uspostavljenog prekida vatre na severu Sirije, prenosi britanski list.

Gardijan prenosi da UN ispituje navode o istinitosti tvrdnji da Turci koriste zabranjeno oružje. Crveni krst objavio je da se šest lica, od kojih su neki civili, a drugi vojnici, trenutno nalaze u bolnici sa opekotinama od "nepoznatog oružja". 

Kako za Gardijan ocenjuje ekspert za hemijsko oružje Hejmiš de Breton- Gordon na osnovu slika, najverovatnije je u pitanju hemijsko oružje:

POSTIGNUT DOGOVOR O PREKIDU VATRE U SIRIJI! Tramp presrećan, ODMAH SE ZAHVALIO ERDOGANU!


- To je stravično oružje i neprestano se koristi u građanskom ratu u Siriji. Nažalost, njegova upotreba je postala sasvim uobičajena pojava

Tagovi: