23.10.2019.

15:03

Foto:

Planeta

PAO JEDAN OD NAJTRAŽENIJIH BEGUNACA! JURILI GA TRI GODINE ZBOG KRVOLOČNOG UBISTVA! Uhapšen u Rumuniji i osuđen na DOŽIVOTNU!

Šejn O'Brajan (31) provešće minimum 26 godina u zatvoru zbog ubistva Džoša Hensona.

Nakon što je ubio Hensona (21), 2015. godine, O'Brajan je pobegao iz zemlje. Za njim je bila raspisana poternica i osim što je bio natraženiji britanski begunac, njegovo ime bilo je i na listi Europola.

Za bilo kakve informacije o njemu nuđena je više puta i pozamašna novčana nagrada, kako u Velikoj Britaniji, tako i u Evropi.

Zločin se dogodio u jednom londonskom baru u Hilingtonu, a policija je opisala slučaj kao "čin nemilosrdnog divljaštva".

Na suđenju su zabeleženi incidenti pošto je bilo dovikivanja iz publike.

O'Brajan je promenio više identita i prešao granicu zahvaljujući lažnim dokumentima, a uhapšen je u Rumuniji pre nekoliko meseci.

Na sudu su pokazani i snimci zabeleženi u baru 11. oktobra 2015. godine. Na snimku se vidi kako je O'Brajan bez razloga prišao Hensonu i pitao ga "u čemu je problem".

Potom je i izvadio nož iz jakne i na smrt izbo Hensona. Hitna pomoć mogla je samo da konstatuje smrt 21-godišnjeg mladića.

O'Brajan je, nakon što je izbo Hensona, napustio bar, a jedna prijateljica, poznata samo pod imenom Vanesa, pomogla mu je da privatnim avionom ode u Holandiju. Uspeo je da ode u Nemačku, Belgiju i Češku, a da ga niko nije uhvatio.

Međutim, 2017. uhapšen je zbog potpuno drugog krivičnog dela u Pragu. Tu je živeo pod imenom Enco Melončeli i priveden zbog fizičkog napada, ali je pušten uz kauciju, što je iskoristio da ponovo pobegne.

VEZAO MUŠKARCA ZA STOLICU, PA GA MUČIO 3 SATA! "PAO" najtraženiji begunac u Evropi! UHVAĆEN POSLE 16 GODINA!

U Rumuniji je konačno uhapšen zbog zločina u Londonu tek pre nekoliko meseci. 

Tagovi: