30.10.2019.

13:54

Foto:

Planeta

PALA POSLEDNJA PREPREKA! DANSKA odobrila izgradnju GOSOVODA "SEVERNI TOK 2"!

Danska je sada dužna da „dozvoli izgradnju tranzitnih cevovoda u pogledu resursa i životne sredine i, ako je potrebno, da odredi trasu na kojoj bi takvi cevovodi trebalo da se polože“, navodi agencija.

Podsetimo, danske vlasti uklonile su početkom oktobra sve političke prepreke kada je reč o izgradnji gasovoda „Severni tok 2“. Izdavanje konačnog odobrenja kočila je samo administracija.

Kao dodatne argumente u korist odobrenja tog projekta danski stručnjaci razmatraju ekološki aspekt i mogućnost obustavljanja eksploatacije gasa na jednom od danskih nalazišta radi zamene svog „plavog energenta“ norveškim ili ruskim gasom.

KINEZI IZIGRALI AMERIKANCE! HUAVEJ smislio TRIK da povrati Guglove servise na svojim smartfonovima!

Danska je bila jedina zemlja koja nije dala dozvolu za izgradnju gasovoda „Severni tok 2“. Inače, do sada je izgrađeno ukupno 80 odsto gasovoda, a realizacija projekta ide po planu.

Podsetimo, gasovod „Severni tok 2“ predviđa izgradnju dva cevovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, kojim će se ruski gas dopremati do Nemačke preko Baltičkog mora. Gasovod bi trebalo da prođe kroz teritorijalne vode Rusije, Finske, Švedske, Danske i Nemačke.

Tagovi: