01.11.2019.

15:38

Foto:

Planeta

NOVI RASITIČKI SKANDAL NEMAČKIH DESNIČARA! AfD: Mali Isus ima plave uvojke, ne može da ga glumi Indijka!

"Na slikama je Isusek zapravo uvek prikazivan s plavim uvojcima", poručio je na svojoj Facebook stranici ogranak AfD-a za Minhen.

Ovaj post je ubrzo izbrisan, ali ga je zamenio novi, ne manje spornog sadržaja, prenosi Hina.

"Nirnberg ima novog Malog Isusa. Jednog dana će nas zadesiti sudbina Indijanaca", poručio je AfD.

Post je popraćen fotografijom 17-godišnje Beninje Munsi koja je nedugo pre toga izabrana za ulogu Malog Isusa, čiji je najvažniji zadatak otvaranje tradicionalnog božićnog sajma u Nirnbergu, a koji važi za najpoznatiju manifestaciju te vrste u Nemačkoj.

(VIDEO) NEMCI BEŽE IZ ZEMLJE ZBOG IZBEGLICA! U strahu od stranaca masovno se sele u OVU ZEMLJU! Za 14.000 evra mogu da kupe kuću pored jezera!

Munsi je rođena u Nemačkoj od oca Indijca i majke Nemice, a izabrana je u konkurenciji sa pet ostalih kandidatkinja. AfD se od izbegličke krize 2015. profilisao kao najžešći protivnik liberalne izbegličke politike Angele Merkel.

Iako pokušavaju da se prikažu kao konzervativno-nacionalna građanska stranka, njeni članovi često koketiraju s ekstremno desnim krugovima i idejama, navodi Hina. Alternativa za Nemačku Bjerna Hekea osvojila je prošlog vikenda drugo mesto na lokalnim izborima u nemačkoj saveznoj državi Tiringiji sa oko 23 procenta glasova.

Tagovi: