02.11.2019.

19:40

Foto:

Planeta

"ISLAMSKA DRŽAVA" SE ZAKLELA NA VERNOST NOVOM VOĐI! Odmah zapretili SAD: VREME JE ZA OSVETU!

Provincija Sinaj, teroristička org anizacija koja je podigla ustanak protiv egipatske države, objavila je slike oko dvadeset boraca koji stoje među drvećem s natpisom u kojem kažu da su se položili vernost Abu Ibrahimu al-Hašimiju al-Kuraišiju, prenosi Rojters.

Kuraiši je u četvrtak imenovan za vođu u audio poruci. U poruci je takođe potvrđena Bagdadijeva smrt, kao i zavetovanje na osvetu SAD.

Američke specijalne snage ubile su Bagdadija u vojnom napadu na severozapadu Sirije.

BAGDADIJU PRIJATELJ ZABIO NOŽ U LEĐA! Islplivali novi detalji smaknuća ozloglašenog teroriste, MISLIO JE DA JE BEZBEDAN POD SUPARNIČKOM ZAŠTITOM!

Islamska država pribegava gerilskim napadima otkako je u martu izgubila poslednji značajan deo teritorije u Siriji, a od Bagdadijeve smrti preuzela je odgovornost za napade u nekoliko zemalja.

Sukob na egipatskom poluostrvu Sinaj eskalirao je nakon što je 2013. godine vojska srušila predsednika Mohameda Mursija iz islamističke Muslimanske braće.

Egipatske kopnene i vazdušne snage pokrenule su veliku ofanzivu fokusiranu na severni Sinaj pocetkom prošle godine. U tom se području nastavljaju vojne operacije i napadi ekstremista, prenosi agencija.

Tagovi: