05.11.2019.

09:30

Foto:

Planeta

(VIDEO) AMERIKANCI BI DA NAMAGARČE I PUTINA I ERDOGANA U SIRIJI! Kobajagi se povukli, a evo kakvu paklenu strategiju spremaju, OKLOPNA VOZILA I VOJSKA PRISTIŽU!

Prema podacima agencije, SAD šalju u oblasti izgradnje bata od 250 do 300 vojnika i oklopnih vozila, teškog naoružanja i municije.

Ranije je kongresmenka Tulsi Gabar kritikovala politiku američkog lidera Donalda Trumpa o oduzimanju naftnih polja Siriji, koja s pravom "pripadaju sirijskom narodu".

Informer

Sam Trump je izjavio da je prisustvo vojske u naftnim područjima neophodno kako bi se sprečilo da militanti preuzmu kontrolu nad ovim područjem.

Informer

 

Prema rečima šefa Pentagona, Marka Espera, američke trupe i  dalje će braniti naftna polja i odgovarati na sve pokušaje drugih strana da preuzmu kontrolu nad njima. Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da američke vladine agencije svakog meseca zarađuju preko 30 miliona dolara od proizvodnje nafte u Siriji.

Reagovao je i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov naglasivši da je održavanje američkog vojnog prisustva u Siriji radi "zaštite naftnih polja" suprotno međunarodnom pravu.

Tagovi: