07.11.2019.

18:41

Foto:

Planeta

TO SU PRILIČNO OŠTRE REČI! Merkel istakla da ne deli Makronovo mišljenje o NATO!

- Smatram da su to prilično oštre reči. To nije moje mišljenje - izjavila je Merkelova na konferenciji za štampu sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Ni Stoltenberg se ne slaže sa Makronom. 

- Alijansa je jaka sve dok SAD, Severna Amerika i Evropa, dok svi zajedno radimo to što smo radili decenijama. Naša kolektivna bezbednost je najjača još od vremena Hladnog rata. Evropski saveznici povećavaju nivo spremnosti svojih snaga, više investiraju u odbranu. SAD povećavaju prisustvo u Evropi - rekao je generalni sekretar NATO-a. 

MAKRONE BRATE SVAKA TI SE POZLATILA, ALI?! Zaharova prokomentarisa izjavu Predsednika Francuske: NATO PAO U KOMU, ZA TO SU ZASLUŽNI LOKALNI RATOVI I IZVOZ IDEOLOGIJA!

Američki državni sekretar Majk Pompeo takođe se oglasio povodom izjave predsednika Francuske, rekavši da NATO ostaje najvažniji strateški partner u istoriji.

- Smatram da NATO ostaje važan, veoma značajan, a možda i najznačajniji strateški partner u istoriji - rekao je Pompeo.

Ranije je Makron u intervjuu koji je dao „Ekonomistu“ izjavio da se NATO nalazi u komi jer u radu Alijanse nema planova niti koordinacije. Prema njegovim rečima, nema koordinacije oko strateških rešenja između SAD i partnera iz NATO-a. 

Kao primer on je naveo operaciju Turske u Siriji, koja je započela nakon razgovora predsednika SAD i Turske. 

Tagovi: