07.11.2019.

22:14

Foto:

Planeta

(VIDEO) DUBOKO UZNEMIRUJUĆI PRIZORI: Ribari naterali jato delfina u uvalu, a onda ih jednog po jednog ubijali! MORE JE POSTALO CRVENO OD...

U uzaludnom pokušaju da sakriju što rade, lovci su koristili cerade ovešene iznad uvale, ali najmanje je jedan teško povređeni delfinuspeo da pobegne na otvoreno, pri čemu je snažno krvarila.

Na videosnimku može se videti kako ribarski čamci teraju grupu prugastih delfina u uvalu. Lovci to rade tako što spuštaju šipke u vodu, a zatim udaraju čekićima, stvarajući na taj način "zvučni zid" koji dezorijentiše delfine.

Jednom kada je njihov plen u uvali, ribari povlače mreže i zarobljavaju delfine unutar mreža. Delfini se zatim odvezu prema stražnjem delu uvale, gde su velike cerade nadvijene nad vodom kako bi sakrile šta će učiniti. Uznemireni delfini očajnički se bacaju na zidove ograde u uzaludnom pokušaju bega.

Reč je o godišnjem lovu na delfine. U sezoni, 2018/2019. u Taijiju su ubijena 234 prugasta delfina, što je nešto više od polovine vladine kvote od 450. Tokom čitave sezone, koja traje od septembra da marta, ubijeno je 556 delfina, a još 241 su zarobljena u ovoj uvali.

Iako se taj broj smanjio na samo četvrtinu onoga što je bilo pre dve decenije, aktivisti za zaštitu životinja zahtevaju da se praksa u potpunosti prekine. Uprkos padu popularnosti proizvoda od delfina i kitova, Japan je ove godine odlučio ponovo pokrenuti komercijalni kitolov.

Nije poznato koliko su kitova japanski ribari ukupno uhvatili otkako je lov nastavljen u julu.

Tagovi: