12.11.2019.

13:26

Foto:

Planeta

PLAKAO I OTKRIO ZAŠTO JE UBIO LJUBAVNICU Ovo je RUSKI PROFESOR NAĐEN SA DELOVIMA TELA U RANCU

Oleg Sokolov, istaknuti stručnjak za Napoleona, izvučen je u subotu iz ledene reke Mojke zajedno s ruksakom u kojem je, pokazalo se, nosio odsečene ženske ruke. Utvrđeno je da je ubio svoju ljubavnicu i bivšu studentkinju Anastasiju Ješčenko, a sud u Sankt Peterburgu odredio mu je u dvomesečni pritvor.

Informer

Oleg Sokolov

RUSKI AKADEMIK UBIO SVOJU 39 GODINA MLAĐU LJUBAVNICU, ISPLIVALI ŠOK DETALJI! Pretukao je, pa joj prerezao grkljan, a onda testerom isekao ruke i noge!

Devojku je navodno ubio vatrenim oružjem tokom svađe, a nakon toga joj je odsekao glavu, ruke i noge. Nakon što bi se rešio delova tela, navodno je planirao da se ubije u Petropavlovskoj tvrđavi u Napoleonovom odelu.

Sokolov, profesor na prestižnom sanktpeterburškom Državnom univerzitetu, priznao je da je devojku ubio i raskomadao. 

- Slomljen sam zbog onog što se dogodilo, kajem se - rekao je Sokolov na sudu. Bled i neobrijan, 63-godišnji profesor nekoliko puta se rasplakao.

Informer

 

S Anastasijom Ješčenko živio je zadnjih nekoliko godina, a policija je u međuvremenu pronašla još njenih ostataka u reci.

Na sudu je Sokolov pokušao da prebaci krivicu na žrtvu i ispričao sudiji kako je devojka svaki put ludela kada je on govorio o svojoj deci iz prethodnog braka i napala ga nožem.

Sokolov je autor nekoliko knjiga o francuskom caru Napoleonu Bonaparti, a odlikovan je najvišim francuskim odličjem - Legijom časti koju je ustanovio baš Napoleon 1802.

On i Ješčenko zajedno su napisali niz radova i voleli su da nose kostime iz tog razdoblja.

Inače, u javnosti se sada pojavljuju priče da je Sokolov i ranije zlostavljao svoje studentkinje, a univerzitet je saopštio da će Sokolov biti otpušten zbog "monstruoznog zločina".

Informer

 

Više od 30.000 ljudi potpisalo je online peticiju kojom se pozivaju vlasti da istraže upravu univerziteta, a u njoj se navodi da se Sokolov "monstruozno" ponašao i prenosi izjavu studentkinje koja je rekla da ju je 2008. pretukao, pretio joj da će je peći peglom, a potom i ubiti.

Na ovom fakultetu se školovao i ruski predsednik Vladimir Putin, a Putinov portpraol Dmitrij Peskov odbio je da komentariše izveštaje o zlostavljanju na ruskim fakultetima, upitavši: "Kakve veze ima predsednička administracija s tim?"

Tagovi: