13.11.2019.

09:51

Foto:

Planeta

TRAMPOVA OSVETA PUTINU ZA S-400! MENJA TAKTIKU S ERDOGANOM! Više ne preti, bacio je na sto ponudu od 100 milijardi dolara i samo JEDAN USLOV!

Prema podacima izvora američkog lista u vašingtonskoj administraciji, Tramp je prošle nedelje poslao pismo Erdoganu u kojem su nabrojani ti predlozi koji treba da posluže poboljšanju američko-turskih odnosa.

Kako je saopštio izvor lista, vašingtonska administracija insistira da se S-400 ne uvodi u upotrebu, kako oni ne bi mogli da „imaju pristup sredsvima komunikacije i zaštite američkog lovca F-35“. U takvom slučaju, Ankara se može vratiti programu razvoja višenamenskog lovca F-35 i izbeći sankcije.

Američki zakonodavci že, najverovatnije kritikovati ove predloge predsednika SAD, jer se mnogi senatori i kongresmeni zalažu za uvođenje ograničenja protiv Ankare. Kako navodi list, upravo ove uslove je Vašington i predlagao Ankari u oktobru sa ciljem da se zaustavi operacija u Siriji, ali su pokušaji ostali neuspešni.

Podsetimo, turski lider je juče otputovao u Vašington gde će, kako se očekuje, danas imati sastanak sa američkim predsednikom.

Tagovi: