13.11.2019.

17:34

Foto:

Planeta

KRENULO RUŠENJE TRAMPA?! Američke diplomate u Kongresu tvrde da je PREDSEDNIK SAD UCENJIVAO VOJNU POMOĆ UKRAJINI ISTRAGOM O BAJDENU! (FOTO)

Sesiju je obraćanjem otvorio Adam Šif, predsedavajući Odborom Predstavničkog doma za obaveštajne službe, koji je istakao da je suština istrage u tome da utvrdi da li je predsednik Donald Tramp zloupotrebio položaj i pozvao Ukrajinu da se meša u američke izbore, te da li je iznuđivao ili ucenjivao zemlju saveznicu.

Šif je rekao da će odgovori na ova pitanja pogoditi ne samo budućnost ovog predsednika, već i odrediti šta Amerikanci mogu da očekuju od bilo kog budućeg predsednika.

Informer

 

Memorandum republikanske strategije koji kruži zdanjem Kapitola predviđa četiri stuba odbrane za Trampa: jedan je da poziv od 25. jula ne pokazuje nikakvo uslovljavanje niti ima dokaza o pritisku, drugi da su i Zelenski i Tramp posle toga rekli da nije bilo pritiska tokom poziva, treći da Kijev tada nije bio svestan - već kasnije - da je američka vojna pomoć uskraćena i četvrti da je Tramp na kraju 11. septembra odobrio vojnu pomoć, a da istraga o Bajdenu nije otvorena.

- Ove četiri ključne tačke potkopavaju narativ demokrata o opozivu prema kojem je predsednik Tramp iskoristio američku vojnu pomoć i predsednički sastanak (sa Zelenskim u Beloj kući) kako bi primorao Ukrajinu da istraži političke rivale predsednika- navodi se u tom dopisu.

Šif je rekao pred 435 članova Predstavničkog doma da organizovanje svedočenja koje prenosi nacionalna televizija ima za cilj da "iznese činjenice na svetlo dana i pred Amerikance". Odbor će svedočenja organizovati u tri dana naredne sedmice.

Među svedocima koji bi trebalo da se pojave su i ambasador Kurt Voker, potpukovnik Aleksander Vindman, ambasador Gordon Sondlend i bivša viša direktorka Saveta za nacionalnu bezbednost Fiona Hil.

Republikanci tvrde u svom dopisu, braneći Trampa, da "predsednik radi za američki narod".


DA LI TRAMP PADA?! POČINJU javna svedočenja protiv AMERIČKOG PREDSEDNIKA U PROCESU OPOZIVA!
 


U prethodna tri pokušaja da se opozove predsednik SAD, dva predsednika, a to su Endrju Džonson sredinom XIX veka i Bil Klinton pre dve decenije, opozvani su, ali su oslobođeni u procesu pred Senatom, dok je treći, Ričard Nikson, tokom 70-tih, podneo ostavku i pre nego što bi, izvesno je, bio opozvan.

Tagovi: