14.11.2019.

14:27

Foto:

Planeta

MAJKA GA OSTAVILA U KONTEJNERU, A SAD IMA KOMPANIJU VREDNU 62 MILIONA! Njegovi potezi OSTAVLJAJU SVET BEZ TEKSTA

Reč je o čoveku koga je majka kao bebu ostavila u kontejneru, a danas je na čelu kompanije vredne 62 miliona dolara. Kako pišu strani mediji, rođen je na Floridi i majka ga je ubrzo nakon rođenja ostavila, a udomili su ga Nejtan i Beti Figers dva dana po rođenju.

Sa samo devet godina popravio svoj prvi računar, sa 12 je radio kao kompjuterski tehničar, a tri godine kasnije je osnovao svoju kompaniju. 

Dok je bio još dečak, izumeo je patiku u kojoj je bio ugrađen GPS sa dvosmernom komunikacijom, kako bi pomogao ocu koji boluje od Alchajmera.

- Mogao sam da se javim na telefon i samo da pitam tatu gde je. On nije morao da zna adresu već je samo trebalo da se sagne i govori u patiku i ja bih ubrzo otkrio gde se nalazi. Taj program sam prodao kasnije za 2,2 miliona dolara - ispričao je Fredi.

Sa 16 godina osnovao je "Figers komunikejšn", a sa 24 godine, imao je 80 softvera koje je sam napravio.

Ovog mladog milionera odlikuje i velika humanost. Naime, on na Floridi sponzoriše programe za mlade, plaća račune starijim sugrađanima, daje stipendije srednjoškolcima i pomaže ljudima kojima preti oduzimanje kuća.

- Verujem da treba pomoći svima kojima je pomoć potrebna. Poboljšaću ovaj svet i promeniti danas za bolje sutra jer novac je samo alat, ali sa tim alatom možemo da popravimo svakodnevni život ljudi - rekao je on.

Tagovi: