03.12.2019.

14:42

Foto:

Planeta

ON JE ČUDO! SA 98. GODINA LEČI LJUDE, I TO BEZ NAOČARA! Čak je i sina ispratio u penziju, a pacijenti čekaju u redu da IH PREGLEDA! (VIDEO)

Sada Šenaj ima 98 i još uvek dva puta nedeljno u svojoj ordinaciji u mestu Ševili- Laru, kraj Pariza prima pacijente, među kojima su neki koje leči već decenijama, piše Rojters.

Pošto nema zdravstvenih problema, čak ne nosi ni naočare tokom pregleda, Šenaj nije video ništa privlačno u penzionisanju.

- Ako imate preko 60 godina, već vas svrstavaju u starce. Jedan dan vam daju karte, drugi dan tombolu, treći sudoku... I začas postanete potpuni idiot. Bolje mi je kao lekaru- kaže Francuz koji radi kao lekar već sedam decenija, a i još uvek tokom jednog radnog dana primi i po 20 pacijenata.

S obzirom da radi u mestašcu od svega 19.000 stanovnika, u kome postoje samo tri lekarske ordinacije, dešava se da pacijenti naprave red rano ujutru ispred Šenajeve, kako bi ih baš on pregledao.

Pre nego što je počeo da se bavi porodičnom medicinom, Šenaj se specijalizovao za radiologiju, a pre studija radio je kao zavarivač.

Njegova ordinacija tehnološki ne izgleda kao da smo već odavno u 21. veku. On ima faks, ali ne i kompjuter. Šenaj naglašava da je novost u njegovoj sedam decenija dugoj praksi pojava pacijenata koji sami sebi određuju dijagnoze na internetu i onda mu dođu po lekove, što nikako ne može da shvati.

IME KOJE JE JEDAN CRNOGORAC dao ćerki SIGURNO NIKADA PRE NISTE ČULI!

Francuski lekari u penziju idu prosečno sa 67 godina života. Čak je i Šenajev sin, koji je takođe lekar, već odustao od posla i penzionisao se, ali on to ne namerava.

- Ako ceo dan sedite i gledate televiziju, brzo zatupite i glava vam ne traje dugo- poručuje stari lekar.

Tagovi: