06.12.2019.

15:05

Foto:

Planeta

SMRT MALE PEGI MISTERIJA I POSLE 18 GODINA! Nestala je 2001, nedavno je nađen njen kostur, a porodicu je jedan potez policije ostavio bez teksta! (VIDEO)

Ovih dana, 18 godina nakon zločina, na videlo izlaze nove, sumnjive metode istražitelja. Da bi utvrdilo ko je oteo i zadavio učenicu, tužilaštvo je prisluškivalo čak i telefonske razgovore Pegine sestre Jasmin i njene majke Suzane Knobloh (47), saznaje Bild.

Čak i razgovori komšija u Haleu, koji nemaju nikakve veze sa slučajem, i koji nisu ni poznavali Pegi, prema informacijama lista, spominju se u sudskim dokumentima.

Njena sestra, fizioterapeutkinja Jasmin, koja danas ima 22 godine, izjavila je za Bild am zontag:

- Vest da su prisluškivali moj telefon bila je šok za mene. Da nisu možda sumnjali da ja imam nekakve veze s nestankom starije sestre. Imala sam tri godine. Nije mi jasno zašto su me špijunirali, s kim je trebalo da budem u kontaktu?

Istražitelji su u dva navrata tokom dužeg vremena prisluškivali celokupnu telefonsku komunikaciju porodice. Čitavu godinu - od 2013. do 2014. Istovremeno, prisluškivali su i okruženje Ulvija K, koji je prethodno bio osuđen za ubistvo, ali je 2014. oslobođen.

Počevši od 2015. istražitelji ponovo prisluškuju, a to je navodno trajalo donedavno. Pretpostavljali su da bi porodici mogao da se javi saučesnik ili čak počinilac, kao i da je s Peginim nestankom možda čak povezan majčin bivši dečko.

Slučaj do danas nije rasvetljen, niko nije osuđen za ubistvo, niti je protiv nekoga podignuta optužnica. Košmar Pegine porodice se nastavlja.

- Nemamo šta da krijemo. Meni lično ne smeta što su nas prisluškivali, ali kad pomislim koliko je vremena i energije utrošeno za prisluškivanje, a ja sam i nakon 18 godina pakla bez odgovora - izjavila je majka Suzane za Bild am zontag.

- 7. maj 2001: Pegi je nestala na povratku iz škole.

- Avgust 2001: Uhapšen je Ulvi K. (tada 24). Mentalno zaostali mladić priznao je da je silovao Pegi.

- 30. april 2004: Ulvi K. osuđen je na doživotnu robiju zbog ubistva.

- 14. maj 2014: Ulvi K. je oslobođen, nakon što je svedok, koji ga je optužio, povukao iskaz.

- 2. jul 2016: Dok je brao pečurke, čovek je u Tiringijskoj šumi našao Pegine ostatke

- 12. septembar 2018: Policija je pretresla kuću Manuela S, nakon što su ih tragovi odveli da njega. On je kasnije priznao da je 2001. odneo Pegino telo u šumu, ali poriče da ju je ubio.

Istraga se nastavlja.

Tagovi: