10.12.2019.

14:49

Foto:

Planeta

'TRAMP JE OPASNOST ZA AMERIKU'! Objavljena optužnica, demokrate traže opoziv po DVA OSNOVA!

Američki Kongres je objavio da će proces impičmenta protiv predsednika SAD Donalda Trampa biti pokrenut po dve tačke — zloupotrebi vlasti i opstrukciji Kongresa.

Predsedavajući odbora za pravna pitanja Predstavničkog doma američkog Kongresa demokrata Džeri Nadler rekao je novinarima da je Tramp zloupotrebio svoj položaj pritiskom na Ukrajinu i "delajući iznad ovlašćenja".

- Niko, pa ni predsednik ne može biti iznad zakona- dodao je on.

Prethodno su demokrate najavile da će danas objaviti sadržaj optužnice protiv predsednika Trampa, potvrdili su visoki izvori u toj stranci.

To otvora put za glasanje o samoj optužnici ove sedmice.

Predsednik SAD optužen je za zloupotrebu položaja i ometanje istrage.

- Tramp je opasnost za američku demokratiju. Mora hitno da bude uklonjen sa mesta predsednika - rečeno je na pres konferneciji na kojoj su predstavljene optužbe.

Agencije su prenele da demokrati od vikenda rade na nacrtu članaka opoziva Trampa zbog zloupotrebe dužnosti i opstrukcije kongresne istrage.

Nakon sednice odbora za pravosuđe predstavničkog doma u ponedeljak, na kojoj su razmotreni svi dokazi protiv američkog predsednika, uveče su se sastali demokratski predsednici kongresnih odbora s predsednicom predstavničkog doma Nensi Pelosi.

Njen kabinet je nakon sastanka najavio za konferenciju za novinare dužnosnika odbora za pravosuđe na kojoj će se objaviti dalji koraci u istrazi protiv Trampa.

Predsednik spoljnopolitičkog odbora predstavničkog doma Eliot Engel rekao je u ponedeljak nakon sastanka kod Pelosi da demokratski zastupnici planiraju u utorak da diskutuju o tačkama optužnice, no nije želeo da da dodatna pojašnjenja.

PROCES SE NASTAVLJA! Demokrate ne odustaju, TRAMPOV OPOZIV KRAJNJI CILJ!

Ako predstavnički dom potvrdi optužnicu, a to bi moglo da se dogodi najranije u petak, suđenje o tome treba li Trampa ukloniti s predsedničke dužnosti održalo bi se pred Senatom.

Tagovi: