18.12.2019.

12:26

Foto:

Planeta

TERORISTI SPREMAJU UPAD U SREDNJU AZIJU! U Avganistanu je više od 1.500 DŽIHADISTA, ISLAMSKA DRŽAVA JAČA, upozoravaju Rusi

- Situacija u oblasti bezbednosti u Avganistanu i dalje je nestabilna i ima tendenciju da se pogorša. Najveću zabrinutost izaziva jačanje Islamske države- izjavio je on tokom sastanka sekretara Saveta bezbednosti i savetnika za nacionalnu bezbednost za Avganistan, koji je održan u Teheranu.

- Uprkos nedavno sprovedenoj operaciji Vladinih snaga, tokom koje je likvidirano i zarobljeno više od 600 terorista, u Avganistanu se i dalje nalazi oko 2.500-4.000 terorista- naglasio je Patrušev.

- Teroristi žele da se učvrste na severu Avganistana, kako bi se suprotstavili Talibanima i pripremili teren za upad u Srednju Aziju preko Tadžikistana i Turkmenistana. Na severu Avganistana se već nalazi više od 2.000 terorista- rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

ISIS IMA ĆELIJE SPAVAČA I RADI NA TOME DA SE VRATI! Stoltenberg upozorava da Bagdadijevom smrću BORBA NIJE ZAVRŠENA!

Uporište Islamske države nalazi se na istoku Avganistana, gde se nalazi više od 1.500 džihadista, a pristižu i novi militanti iz Sirije i Iraka, preko Pakistana.

- Njihov konačni cilj je formiranje takozvanog ’velikog Horasana‘, koji uključuje teritorije Avganistana i zemlje Srednje Azije- zaključio je Patrušev.

Tagovi: