06.01.2020.

16:40

Foto:

Planeta

IRAN JE DRUGI VIJETNAM! Ubistvo Sulejmanija SAD će platiti krvlju, situacija izmiče kontroli

"Ubistvom Sulejmanija SAD su napravile veliku glupost i sada će se Vašington suočiti sa "drugim Vijetnamom", rekao je Ali Akbar Velajati, javila je televizija "Al-Alam".

Govoreći na sahrani Kasema Sulejmanija, političar je naglasio da je ubijeni general bio "ključni elemenat" iransko-ruske alijanse.

Televizija Si-En-Ena je u reportaži iz Teherana saopštila da situacija na Bliskom istoku može brzo izaći ispod kontrole, nakon ubistva generala Sulejmanija.

Informer

"Iranci govore da su spremni da daju odgovor i napetost na Bliskom istoku je toliko jaka da može brzo da izađe ispod kontrole. Gnev Iranaca i iranskog rukovodstva izaziva to što je predsednik Tramp na tviteru saopštio da SAD na nišanu drže 52 objekta u Iranu, uključujući one koji su važni za kulturu Irana. Ako do toga zaista dođe, Iran će biti spreman da se bori“, navodi televizija "Al-Alam"

Komandant elitne iranske jedinice "Kuds" pri Korpusu čuvara islamske revolucije general Kasem Sulejmani poginuo je prilikom napada na aerodrom u Bagdadu.

Iranski general ubijen je tokom napada američkih helikoptera na irački aerodrom, a pored njega stradalo je još petoro pripadnika šiitskog pokreta Hašd el Šabi.

Tagovi: