08.01.2020.

12:25

Foto:

Planeta

ZARATILI BI S CELIM SVETOM, SAMO DA SAČUVAJU FOTELJU! Istorija se ponavlja, Klinton usred impičmenta gađao Irak, Tramp sada krenuo na Iran!

Sulejmani je ubijen u petak, a nakon što se dogodio napad mnogi su se zapitali da li to Tramp ide istim stopama kao i bivši predsednik Bil Klinton.

Naime, mnogi su se setili 1998. godine i impičmenta Bila Klintona, koji je u jeku unutrašnjih političkih sukoba pokrenuo akciju protiv Iraka.

Na naslovnoj strani "Njujork tajmsa" koju naširoko danas dele svi na društvenim mrežama vidi se da je Klinton 1998. godine imao sličan potez kao i Tramp prošle nedelje. Naime, Klinton je naredio napad u Iraku 17. decembra u jeku impičmenta. Dva dana kasnije, Predstavnički dom je glasao o optužbama za koje se teretio Klinton, a tiču se afere sa Monikom Levinski, a onda je predsednik pošteđen na suđenju u Senatu.

U trenutku kada je Sulejmani ubijen, Tramp je već opozvan, a još čeka suđenje u Senatu.

- Istorija se uglavnom ne ponavlja, ali često liči. Bil Klinton je 1998. godine napao Irak odlažući proces impičmenta i na kraju ga izbegao. Tramp radi to isto - napisao je jedan korisnik Tvitera.

Sve o dramatičnim dogođajima veznim za sukob Irana i SAD čitajte OVDE.

Tagovi: