14.01.2020.

11:24

Foto:

Planeta

DEKLASIFIKOVANI DOSIJEI CIA! EVO KAKO JE IZGLEDAO SUSRET SA NLO NAD SOVJETSKIM SAVEZOM! Ako je i bilo dileme, posle ovog je više...

Nedavno deklasifikovani izveštaj CIA otkriva navodni susret s NLO, koji se dogodio na vrhuncu hladnog rata u Kazahstanu 1973., još dok je bio dio Sovjetskog Saveza.

Dokument, čija je uređena verzija prvi put objavljena 1978. godine i koji je sada dostupan na veb stranici The Black Vault, stranici koja objavljuje deklasificirane vladine dosjee, spominje kako je svedok, u dokumentu identifikovan kao "Izvor", izašao van na vazuduh "i uočio" neidentifikovani zeleni kružni objekt ili masu "koja lebdi" iznad razine oblaka ".

- U roku od 10 do 15 sekundi posmatranja, zeleni se krug proširio i za kratko vreme se oko mase formiralo nekoliko zelenih koncentričnih krugova. Za nekoliko minuta boja je nestala. Nije bilo zvuka, poput eksplozije, povezane s fenomenom", navodi se u dokumentu pozivajući se na zapažanja svedoka.

NAJNOVIJA VEST: RUSKI SPECIJALCI NAPUSTILI FRONT U LIBIJI - Šta su dogovorili Putin i Erdogan! U LIBIJU ULAZI I NEMAČKA!

Prema toj web stranici, viđenje se odvijalo u blizini strelišta za testiranje oružja Sary Shagan koje je SSSR tada navodno koristio za potajno lansiranje "eksperimentalnih raketa" i testiranje "laserskih suistema oružja koji koriste moćne antene".

Tokom telefonskog razgovora s Njuzvikom, osnivač Black Vaulta Džon Grinvaldo je susret uporedio s takozvanim incidentom NLO US Nimitz koji se dogodio 2004. godine.

(FOTO) ŠTA JE TO LEBDELO U NOĆI KRVAVOG VUČJEG MESECA?! Misteriozna pojava prepala grupu Zadrana dok su bili na jedrilici! (FOTO)

- To je vrlo simpatično kontekstu koji danas vidimo, uz pretnje po vojne objekte - rekao je. 

- Američka mornarica je navela za zapisnik rekavši što god da je ovo, izaziva zabrinutost. Počeli su istraživati o ovoj nepoznatoj pojavi.

Tagovi: