15.01.2020.

20:26

Foto:

Planeta

ŠTA ČEKA "TEHNIČKOG" PREMIJERA RUSIJE?! Prvi izazovi na novom radnom mestu!!

- Mislim da Mišustin uopšte može postati svojevrstan ’tehnički‘ premijer, što je kategorija koja je bila poznata u prva dva mandata predsednika Putina, odnosno takav premijer tipa (Mihaila) Fratkova ili (Viktora) Zupkova. Premijer koji nema političke ambicije, ali istovremeno ima konkretan, jasan zadatak, na čijoj će realizaciji raditi - objasnio je Konjkov za Sputnjik.

RETKO SE POJAVLJUJE U JAVNOSTI, A PRE NEKOLIKO GODINA JE BORAVIO U BEOGRADU! Ovo je Mihail Mišustin, PRVI PUTINOV PIK ZA NOVOG PREMIJERA

Među zadacima koji su Mišustinu i novoj vladi povereni, stručnjak je izdvojio dostizanje nacionalnih ciljeva i realizovanje nacionalnih projekata, kao i razvoj, razmatranje i usvajanje izmena na Ustav Rusije, koje je predsednik Rusije Vladimir Putin predložio u obraćanju Saveznoj skupštini. Prema njegovim rečima — upravo ove izmene Ustava ukazuju na „privremeni“ karakter nove vlade.

Premijer Dmitrij Medvedev je 15. januara objavio predsedniku Vladimiru Putinu da cela Vlada podnosi ostavku. Pres-služba Kremlja kasnije je saopštila da je Putin za novog premijera predložio Mihaila Mišustina.

Tagovi: