18.01.2020.

08:36

Foto:

Planeta

BAŠTOVANI PRONAŠLI NEŠTO ZAMOTANO U KESI ZA ĐUBRE: Ceo svet sada bruji o neverovatnom otkriću! (FOTO/VIDEO)

"Sa velikim uzbuđenjem mogu da potvrdim da je pronađena slika original", rekla je pravnica zadužena za istragu Ornela Čića.

Muzej u Pjačenci zatvoren je u februaru 1997. godine zbog radova i tada je ukradeno delo "Portret jedne dame". 

Baštovani su 10. decembra čisteći spoljni zid muzeja slučajno pronašli sliku. Čisteći bršljan na zidu, naišli su na ventilacioni otvor u kojem je bila nešto zamotano u crnu kesu za smeće. U kesi je bila slika bez rama. Direktor muzeja Masimo Ferari je u prvoj reakciji kao da postoje indicije da bi to mogla da bude ukradena slika. Klimt je naslikao "Portret jedna dame" 1916. i 1917. godine.

Informer

 

Slika je skrenula svetsku pažnju 1996. godine kada je studetkinja istorije umetnosti Klaudija Maga doprinela otkrivanju još jednog portreta koji se krio ispod prvog.

Informer

Gustav Klimt (1862-1918) je bio austrijski simbolistički slikar i jedan od osnivača Bečke secesije. Njegovi radovi obuhvataju slike, murale, crteže i druge umetničke discipline, posebno primenjene umetnosti. Danas su većim delom izloženi u Bečkoj secesionoj galeriji. Klimtov primarni subjekt bilo je žensko telo, i njegovi radovi su prožeti eroticizmom.

Tagovi: