20.01.2020.

21:30

Foto:

Planeta

(FOTO) OVO JE NOVI VOĐA ISISA -ZOVU GA RAZARAČ! Obaveštajci nisu mogli mescima da mu uđu trag, učestvovao je u zločinima od kojih se ledi krv u žilama

Dve obaveštajne službe saopštile su da je al Salbi preuzeo dužnost od Abu Bakr al Bagdadija koji je ubijen u oktobru.

On je postao vođe terorističke organizacije samo nekoliko sati nakon što je al Bagdadi ubijen. Iako je se u početku smatralo da je novi vođa namenom Abu Ibrahim al Hašimi al Kurašija o kom ni CIA nije znala ništa.

(VIDEO) AL BAGDADI JE STRADAO KAO KUKAVICA! Razneo sebe i SVOJE TROJE DECE! Tramp potvrdio da je vođa ISIS likvidiran!

ISLAMSKA DRŽAVA SPREMA KRVAVU ODMAZDU ZA BAGDADIJA! Teroristi zbijaju redove - SPREMA SE VELIKO ZLO!

Tri meseca od smrti Bagdadija, regionalni i zapadni špijuni sastavili su kompletniju sliku Salbija. Shvatili su da odlučuje o svim operacijama Isisa i da je poput Bagdadija, nepokolebljiv u svojoj odanosti ekstremističkoj grupi.
Smatra se da je vođa rođen u Mosulu jedan od najuticajnijih ideologa koji je preostao u ISIS-ovim osiromašenim redovima.

Rođen je u Tal Afaru, gradu blizu Mosula. Bio je posvećen islamskom učenju i napredovao u terorističkoj organizaciji. Jedan je od osnivača terorističke grupe koji je rukovodio zločinačkim porobljavanjem iračke manjine Jezidi.

Poznat je i pod nazivom "Profesor" i "Razarač", a operativne aktivnosti preuzeo od Al Bagdadija u julu, jer je bivši vođa terorista imao probleme sa zdravljem.

Tagovi: