07.02.2020.

13:21

Foto:

Planeta

OTKRIVEN IDENTITET 14 SRBA ZATOČENIH NA KRUZERU! Zna se kada će moći da napuste brod!

Oni su Nemanja M., Daniel D., Sandra O., Nevena M., Zoran P., Nemanja M, Katarina A., Mladen T., Bratislav A., Dina T., Vladan V. i Miloš T. i bračni par Dragan i Svetlana Šević.

Svi putnici će morati da ostanu u karantinu 14 dana, odnosno do 19. februara, ukoliko ne dođe do nepredviđenih okolnosti, a broj obolelih na kruzeru porastao je na 61. Stotine putnika zatvoreni su u svojim kabinama, a testiranje na koronavirus se nastavlja.

Od 41 novih slučajeva, 21 su Japanci, rekao je ministar zdravlja Kacunobu Kato na konferenciji za novinare. Novi testovi biće izvedeni ako se simptomi pojave kod drugih putnika. Novi pacijenti biće prebačeni u bolnice u Tokio i susedne gradove.

Kruzer Diamond Princes sa oko 3.700 ljudi nalazi se u dvonedeljnom karantinu od dolaska u japansku luku Jokohama u ponedeljak pošto je kod jednog putnika koji se iskrcao u Hongkongu dijagnostikovan virus.

Ambasador Srbije u Japanu Nenad Glišić rekao je juče da su srpski državljani dobro i da su u kontaktu sa svojim porodicama i prijateljima.

Juče je za Tanjug i Suzana Bogojević, sestra jedne srpske državljanke sa broda, rekla da su svi naši državljani dobro. Brod se juče približio obali kako bi preuzeli dopremljene namirnice, a Bogojević je rekla da joj je sestra prenela da je svim zaposlenim na ovom prekookeanskom brodu pod karantinom, menadžment naredio da dežuraju po hodnicima kako putnici ne bi izlazili iz kabina.

Sve o smortonosnom koronavirusu čitajte OVDE.

Tagovi: