Autor: sputniknews.com

11.02.2020.

08:02

Foto:

Planeta

ZBOG OVOG MOĆNOG ORUŽJA NIKO NE SME NA RUSIJU! Spremno je za 5 minuta, a BOJEVA GLAVA KOJU NOSI IMA 3 TONE! (VIDEO)

U članku se navodi da obalski raketni sistem efikasno omogućava da se formiraju zone za ograničavanje pristupa i manevrisanja (A2/AD), što značajno izaziva zabrinutost van granica Rusije.

Pored toga, ruski sistem sa supersoničnim protivbrodskim raketama omogućava da se obezbedi obalski deo Baltičkog mora, dok sistemi na Krimu i Kurilima blokiraju Bosfor i područje oko ostrva Hokaido.

Prema mišljenju Roblina, "Bastion" se koristi isključivo za pružanje podrške ključnim odbrambenim punktovima.

Ruski sistem je opremljen i transportnim vozilima K-342R, samohodnim lansirnim sistemima K-340P na šasiji M3KT-7930 sa posadom koju čine tri osobe, podseća autor.

ZAOSTAJEMO ZA RUSIMA! Komadant američke ratne mornarice priznao: NJIHOVO HIPERSONIČNO ORUŽJE JE MNOGO BOLJE, MORAMO DOBRO DA SE POTRUDIMO

Istovremeno, zahvaljujući raketama P-800 "Oniks", ruski sistem štiti obalu u dužini više od 600 kilometara, a raspoređivanje na borbenim položajima traje pet minuta.

- Zbog velike brzine, veoma je teško presresti 'Oniks' pri kraju putanje - ističe Roblin, ukazujući na to da je brzina raketa kojima je naoružan "Bastion" oko dva i po puta veća od brzine zvuka.

Masivna bojeva glava, čija težina na lansiranju iznosi 3.000 kilograma, u stanju je da uništi veliki ratni brod, zaključuje autor članka.

Tagovi: