11.02.2020.

09:37

Foto:

Planeta

DRAMA U HONG KONGU! OTKRIVEN NOVI NAČIN PRENOSA KORONAVIRUSA! Kada su primetili jedan detalj HITNO evakuisana zgrada (VIDEO)

Zaraženi su muškarac i žena, navodno u šezdesetim godinama. Kako piše Saut Čajna morning post zaražena žena (62) je živi u stanu tačno ispod stana muškarca, a ti stanovi imaju zajednički odvod.

Taj je podatak odmah izazvao alarm kod vlasti koje sada istražuju mogućnost da se virus prenosi i vazduhom. Zbog toga su odmah evakuisali stanovnike 35 drugih stanova koji dele taj odvodni sistem i stavili pod medicinski nadzor.

ALARMANTNO! SA KRUZERA NA KOJEM JE 14 SRBA EVAKUIŠU STARIJE! U toku noći otkriveno novih 65 slučajeva virusa

Informer

Zasad je poznato da je zaražena žena prva obolela od virusa korone - počela je da kašlje 3. februara, potom tri puta otišla kod lekara u naredna četiri dana, a zatim se 9. februara prijavila u bolnicu Princes Margaret. Odmah je stavljena u izolaciju i u stabilnom je stanju.

Istovremeno, vlasti su locirale članove njene porodice koji su takođe stavljeni u karantin i podvrgnuti testiranju na virus, a upućen je poziv i taksisti koji je ženu vozio u bolnicu da se javi na pregled.

Informer

Profesor mikrobiologije na Univerzitetu u Hong Kongu Juen Kvok rekao je da odvodna cev u kupatilu nije dobro zatvorena i da je mogla da prenese virus, prisutan u fekalijama i to preko ventilacije.

- Kada osoba uključi ventilator u kupatilu, vazduh iz kanalizacije može da uđe u toalet preko cevi za ventilaciju - rekao je Kvok.

Tagovi: