11.02.2020.

15:35

Foto:

Planeta

PANIKA! RUSKI SATELIT ISPUSTIO RAKETU VELIKE BRZINE! Amerikanci: Svemirske aktivnosti se pretvorile u ratnu zonu

Prema informacijama zapovedništva Svemirskih snaga, najnovijeg američkog vojnog odela, neki ruski sateliti počeli su se u poslednje vreme ponašati neobično i uznemirujuće.

- U novembru prošle godine ruska vlada lansirala je dva satelita koji sada aktivno manevriraju u blizini američkog državnog satelita i ponašaju se slično kao sateliti koje je Rusija rasporedila 2017. godine i koje je okarakterisala kao satelite za inspekciju - izjavio je juče Džon Rejmond, komandant američke Svemirske komande i čelnik Svemirskih snaga.

(VIDEO) VOZAČ SNIMIO DRAMU U RUSIJI! Stravična eksplozija ostavila 24.000 ljudi bez struje i grejanja!

TRAMP LUPA GLUPOSTI! Ruski senator: Samo plaši svet pretnjama nuklearnim oružjem, on je VOJNO NEPISMEN!

Informer

SAD su u decembru 2019. pokrenule Svemirske snage, prvi novi vojni odsek od 1947. a Trampova administracija zatražila je juče u sklopu budžeta za njega (i ostale svemirske aktivnosti) 18 milijardi dolara.

Iako je rusko Ministarstvo obrane saopštilo kako je "svrha ovog projekta dalja procena tehničkog stanja domaćih satelita", Rejmond je kazao da su nedavne ruske aktivnosti "svemirske poduhvate pretvorile u ratnu zonu".

Takođe je napomenuo da su ruski sateliti "demonstrirali karakteristike naoružanja kad je jedan od tih satelita u svemir ispustio projektil velike brzine".

Tagovi: