21.02.2020.

13:46

Foto:

Planeta

(VIDEO) TROJICA SKAČU, A ONDA SE DEŠAVA UŽAS! Novi suludi izazov među decom na društvenim mrežama, majka upozorava: MOŽE DA BUDE KOBAN

Pod nazivom "Izazov lomljenja lobanje", ovaj izazov širi se društvenim mrežama, a ono što je najgore može da izazove veoma ozbiljne povrede, što se već i desilo. 

Sve je počelo u Španiji, gde su se trojica đaka snimala kako izvode ovaj opasan poduhvat. Izazov se sastoji od toga da sva trojica skoče uvis u isto vreme, a onda dvojica koja stoje sa strane, dok su još u skoku, po nogama udaraju trećeg, koji pada i udara celim telom, pa i glavom o pod.


Mediji su preneli da je već dvoje dece zbog ovog izazova smešteno u bolnicu, a roditelji su počeli da objavljuju slike povređene dece kako bi upozorili druge na opasnost od novog suludog trenda na društvenim mrežama.
Početkom februara, jedna majka objavila je na Fejsbuku šta se desilo njenom sinu.

- Pitali su mog sina da učestvuje u izazovu sa dva druga, a kada je skočio, njih dvojica su ga udarili po nogama, tako da je pao na leđa i udario glavom. I dok se borio da povrati svest, udario je i lice, dok su se druga dvojica smejala. Odveli smo ga u bolnicu, i tamo su ustanovili da ima povrede glave, ušivali su mu lice, ima posekotine u ustima i polomljena dva zuba - napisala je ona.

Nekoliko dana kasnije, još jedna majka je na društvenim mrežama rekla kako je njen sin morao na operaciju nakon što je sa drugovima povređen u istom izazovu.

Tagovi: