24.02.2020.

13:17

Foto:

Planeta

DRAMATIČNO U ITALIJI! Peta osoba preminula od koronavirusa, hitno stiže ekipa SZO (VIDEO)

Kako je rekao šef državne službe civilne zaštite Anđelo Boreli 219 osoba zaraženo je smrtonosnim virusom, prenela je Ansa.

Ranije jutros su italijanski mediji preneli da je preminula četvrta osoba, muškarac (84) iz Lombardije koji je bio hospitalizovan u bolnici. On je umro u Bergamu, a zvaničnici kažu da je patio od hroničnih bolesti.

MISTERIJA "NULTOG PACIJENTA" U ITALIJI! Broj zaraženih raste iz sata u sat, nikome nije jasno kako je koronavirus stigao iz Kine, postoji nekoliko teorija

Informer

Traga se za istinskim uzročnikom i takozvanim nultim zaraženim, a jedino je izvesno da su svi zaraženi italijanski državljani.

Vlada i Civilna zaštita usvojili su plan kako bi se izbegla epidemija koronavirusa, jer je Italija sada na apsolutnom prvom mestu u Evropi po broju zaraženih i preminulih i treća na svetu, posle Kine i Juzne Koreje.

Osim totalne uzolacije u 11 opština na severu Italije, 50.000 stanovnika se nalazi u kućnom karantinu i mesta su bez ikakve javne aktivnosti, uvedene su drastične kazne za eventualne prekršioce uvedenih pravila ponašanja.

Danas u Italiju stiže ekipa Svetske zdravstvene organizacije da na terenu snimi stanje.

Tagovi: