29.02.2020.

18:06

Foto:

Planeta

KRAJ NATO?! GRČKA ULOŽILA VETO, ALIJANSA NE SME POMAGATI TURSKOJ U SIRIJI! Ameri, Britanci, Nemci besni, ovo se nikad nije desilo u istoriji vojnog saveza!

- Ministar spoljnih poslova Nikos Dendijas dao nalog stalnom predstavniku Grčke u Severnoatlantskoj alijansi kada je došlo do usagalšavanja saopštenja koje nije uključivalo predlog Grčke da se podseti na poštovanje Sporazuma EU i Turske o migrantima i izbeglicama iz marta 2016. godine - piše list.

Grčki zahtev naišao je na oštro protivljenje čitavog niza zemalja, kao što su Velika Britanija, Nemačka, SAD i Francuska.

Turska je preko ministra spoljnih poslova zatražila da počne proces političkih konsultacija koji je predviđen jednim članom Vašingtonskog sporazuma u slučaju pretnje po jednu od članica NATO, navodi se u članku.

BIĆE RATA! SUKOB RUSIJE I TURSKE U IDLIBU BOŽJI DAR ZA SPOLJNU POLITIKU SAD! Sada tek postaje vruće, ASAD VIŠE NEMA KUD, ako ne oslobodi Siriju, proći će kao Sadam!

Grčka je zabrinuta zbog situacije na granici zbog povećanog priliva migranata i izbeglica nakon što je Ankara saopštila sinoć da više nije u stanju da ih zadržava.

Tagovi: