04.03.2020.

15:44

Foto:

Planeta

HEROJ! Kapetan POSLEDNJI NAPUSTIO "Dajmond princes"!

Taj kruzer je u jednom trenutku bio najveće žarište epidemije van Kine, dok ga nisu pretekli Južna Koreja, Italija i Iran. Nakon što je zaraza detektovana na brodu, usidren je u japanskoj Jokohami i stavljen je u izolaciju.

Najmanje 705 od 3.711 putnika i članova posade u međuvremenu je zaraženo, a šest putnika je umrlo. Karantin je trebalo da traje dve nedelje, ali je na kraju produžen sve do 1. marta, kada su poslednji putnici i članovi posade napustili brod, zajedno s kapetanom.

"Kapetan Arma je bio poslednji koji je napustio Dajmond princes, on je heroj u očima svih nas koji smo deo globalne zajednice "Princes". Zahvaljujemo njemu i njegovim visokim oficirima. Nudimo našu iskrenu zahvalnost svim vladinim agencijama u Japanu i širom sveta koji su radili s našim kolegama na obali kako bi podržali naše goste i članove osoblja kroz ovo zahtevno vreme", poručili su iz kompanije.

Arma je zaista imao nezahvalan zadatak održavanja reda i morala na brodu na kome su putnici bili zatvoreni u kabinama, često bez prozora.

"Vaše vođstvo dalo nam je nadu i hrabrost da završimo što smo počeli", napisao je jedan putnik na zvaničnoj Fejsbuk stranici kompanije.

"Dobar posao, kapetane Arma i posado, radili ste naporno da nam osigurate komfor i ohrabrite nas kroz to teško vreme", napisala je putnica Kerol Velč.

Kompanija je u međuvremenu već počela s pripremama za novo putovanje planirano za 29. april. Pre toga sledi temeljno čišćenje kako bi se osiguralo da je koronavirus zaista iskorenjen na brodu.

Tagovi: