08.03.2020.

13:30

Foto:

Planeta

IZREŽIRANA SUTUACIJA! PRETNJE SU NEZAKONITE! Zaharova: Turska odgovorna za kampanju protiv Rusije

Ona je u intervjuu za televiziju "Rusija 24" rekla da je svaka manifestacija agresije i pretnje, bilo to na društvenim mrežama, ili tokom protesta ispred diplomatskog odeljenja - nezakonita, prenosi portal Sputnjik.

- Zbog toga snage koji su se bavile tim agresivnim parolama i direktnom informacionom kampanjom - oni treba da shvate da odgovornost i za tok te informacione kampanje i za njene posledice leži na Turskoj - rekla je Zaharova.

RUSI UDARILI NA TURKE, VODI SE ELEKTRONSKI RAT! Edoganovi dronovi u Siriji naleteli na nevidljivi zid (VIDEO)

Informer

Prema njenim rečima, u datoj situaciji se može govoriti o planiranoj kampanji.

- Ne mogu tačno reći ko je stajao iza toga, ali imam osećaj da je to izrežirana situacija. Važno je imati u vidu, i ovim putem apelujem na Ankaru, da je to veoma opasna tendencija. Lako je podstaći, ali teško umiriti - rekla je Zaharova.

Ona je podsetila i na tragičnu situaciju iz 2016. godine, kada je ubijen ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov, istakavši da još nije doneta sudska presuda.

Ruski ambasador u Turskoj Aleksej Jerhov izjavio je ranije da je zbog eskalacije situacije u Siriji, zavladalo "ludilo" na društvenim mrežama, zbog čega i on lično dobija pretnje.


 

Tagovi: