19.03.2020.

11:10

Foto:

Planeta

SLAMKA SPASA! KINESKI LEKARI STIGLI U ITALIJU, doneli i tone opreme! (FOTO)

Međutim, napori Kine da pruži pomoć Evropi, iako su veoma dobrodošli, mali su u poređenju s evropskim zdravstvenim potrebama. Samo jednoj privremenoj bolnici u Milanu trebaće 500 lekara i oko 1.400 medicinskih sestara za brigu o 400 pacijenata na intenzivnoj nezi.

Informer

Većina medicinskih potrepština koje su stigle iz Kine predate su italijanskom Crvenom krstu.

Proteklog dana u Milanu je dočekana grupa od 37 lekara i 20 tona medicinske opreme koja će biti raspoređena u bolnicama širom Lombardije, područja Italije koji je najviše pogođeno zarazom. Inače, prvi tim kineskih lekara iz provincije Sičuan stigao je u Italiju 13. marta.

Informer

U Kini, inače, danas, prvi put od izbijanja epidemije koronavirusa u decembru prošle godine u Vuhanu, nije zabeležena nijedna nova infekcija!

Nacionalna zdravstvena komisija prijavila je 34 nova slučaja u regiji, ali je istaknuto da su svi testirani došli u Kinu iz inostranstva. Kina je do četvrtka prijavila više od 81.000 zaraženih i više od 3.000 smrtnih slučajeva. Od 34 "uvezene infekcije" u Pekingu je zabeležen 21 slučaj, što je dnevni rekord za prestonicu Kine.