19.03.2020.

12:01

Foto:

Planeta

TRAMP AKTIVIRAO ZAKON O ODBRAMBENOJ PROIZVODNJI: KORONA ME UČINILA "PREDSEDNIKOM U DOBA RATA"! Porazićemo ovog nevidljivog neprijatelja!

U nastojanju da se suprotstavi virusu, za koji je inicijalno tvrdio da ne predstavlja veliku opasnost, Tramp je saopštio da će aktivirati Zakon o odbrambenoj proizvodnji, koji dozvoljava vladi da ubrza proizvodnju maski, respiratora, ventilatora i druge neophodne opreme, prenosi Glas Amerike.

- Porazićemo ovog nevidljivog neprijatelja - rekao je Tramp, navodeći da ga je kriza koja je zahvatila zemlja praktično učinila "predsednikom u doba rata".

Tramp je takođe najavio da će aktivirati još jedan zakon, koji će omogućiti američkim vlastima da vrate migrante koji pokušavaju da pređu južnu granicu SAD ilegalno i dodao da granica neće biti zatvorena.

Prema njegovim rečima, jedan brod bolnica biće poslat u teško pogođeni Njujork da pomogne ljudima ugroženim zbog ove zaraze, a da će drugi takav brod biti razmešten na zapadnu obalu SAD.

SEVERNI TOK 2 JAČI OD KORONE, STIŽE NA VREME UPRKOS NAPORIMA AMERIKE DA GA ZATVORI! Preostalo je da se položi još 160 kilometara cevi!

Tramp je branio svoj stav da je korona virus "kineski virus", iako su neki Amerikanci zabrinuti da se radi o uvredi na etničkoj osnovi.

- To nije rasistički, uopšte nije. Virus je došao iz Kine - rekao je Tramp.