20.03.2020.

12:31

Foto:

Planeta

ITALIJANI ZGROZILI DRUGOG ČOVEKA KINESKOG CRVENOG KRSTA, ON IM OČITAO BUKVICU: Mislite li vi, uopšte?! Gde su vam maske, zabavljate se... (VIDEO)

Tako je severnu italijansku regiju Lombardiju u četvrtak posetio Sun Šuopeng, potpredsednik Crvenog krsta Kine, koji je u Milanu održao konferenciju za novinare i uputio jasan apel Italijanima.

- Situacija u Lombardiji trenutno je vrlo slična onoj koju smo mi pre dva meseca imali u Vuhanu, epicentru koronavirusa. U Vuhanu, koji je mesec dana bio u strogom karantinu, napokon se beleži trend pada broja obolelih.

Međutim, ovde u Milanu baš i ne postoji stroga politika karantina: javni prevoz i dalje radi, ljudi se i dalje kreću, i dalje idete na večere i zabavljate se u hotelima, ne nosite maske... Ne znam mislite li vi uopšte... Shvatite, svaki građanin mora biti uključen u borbu protiv koronavirusa. Savetovao bih vam da odmah zaustavite sve ekonomske aktivnosti i smanjite mobilnost ljudi. Svi bi trebalo da ostanete kod kuće, ljudski životi su najvažniji - rekao je Sun Šhuopeng, koji je u Italiji iz prve ruke svedočio o mnogim problemima vezanima za sprečavanje širenja zaraze virusom COVID-19, prenosi CNN.

BONUS VIDEO: