25.03.2020.

12:58

Foto:

Planeta

DETALJ U OČIMA OTKRIVA KORONU, UOČEN DO SADA NEPOZNAT SIMPTOM! Ispovest medicinske sestre koja je brinula o zaraženim penzionerima baca novo svetlo na koronavirus!

Kako je otkrila u razgovoru za Si-En-En, osim kašlja, temperature i često ubrzanog disanja, svi oboleli od novog virusa korona, koji su bili u lošem zdravstvenom stanju, imali su crvene oči.

- To sam primetila kod svih pacijenata. Imaju crvene oči, kao da ih muči alergija. Beonjača nije crvena, više izgleda kao da imaju crvenu senku oko očiju - objašnjava Čelsi.

Američka oftalmološka akademija poslala je upozorenje svojim članovima da postoje izveštaji da Covid-19 može da izazove konjuktivitis, zbog čega se može javiti crvenilo očiju, piše Si-En-En. Takođe je u izdatom saopštenju upozorila oftamologe da zaštite usta, nos i oči kada pregledaju pacijente.

Konjuktivis nije na listi simptoma koju je objavio Centar za kontrolu i prevenciju bolesti. Kao glavni simptomi navode se povišena temperatura, uporan i suv kašalj i kratak dah, mada lista nije potpuna.

Čelsi kaže da pored navedenih signala, koje su imali pacijenti, za nju i njene kolege u staračkom domu Life Care centar , i prema priznanju lekara iz obližnje bolnice, crvene oči su predstavljale znak da je osobu uhvatio korona virus.

- Imali smo pacijente koji su imali crvene oči i to je bio jedini simptom koji smo primetili. Smešteni su ​​u bolnicu, a potom su preminuli - rekla je.

Informer

Čak mi je lekar koji pruža medicinsku pomoć u slučaju katastrofa rekao: „ Ima li crvene oči?' Odgovorila sam potvrdno, a on mi je uvratio rečima: "Pronaći ću mu krevet."

Ernest nije znala šta je čeka u borbi sa koronavirusom. Ono što je videla progoniće je do kraja života. Danju su stariji pacijenti u staračkom domu imali dobre vitalne znakove, a noću je počinjao pakao.

Medicinska sestra je ispričala da se seća da je uveče odlazila u jednu od bolničkih soba za negu i sve je bilo u redu. Četiri sata kasnije stanje bolesnika je naglo počelo da se pogoršava.

Informer

- Pacijent je sedeo i jeo je dobro. Nije imao nikakve simptome. Životni znaci su bili stabilni. Već u dva sata ujutro, disanje mu je bilo ubrzano, nije imao dovoljno kiseonika u krvi (manje od 80). Imao je crvenilo lica, crvene oči i bio je u ozbiljnom stanju. Pozvali smo 911 - kaže Čelsi.

- Ako su oči bile vidljivi znak, suvi kašalj je onda bio čujan. Počela sam da pratim kašalj i zapisivala sam sve simptome koje sam videla kod ovih pacijenata. Svi su imali sličnu kliničku sliku -  disanje je bilo veoma ubrzano, a kiseonik u krvi bio je vrlo nizak - dodaje.

Zdravstvena radnice opisuje borbu sa korona virusom kao odlazak u rat.

- Nalazite se na bojnom polju gde su zalihe ograničene. Pomoć polako dolazi do vas i puno je žrtava i ... ne možete da vidite neprijatelja, Bilo je to kao ratna zona - zaključuje Ernestova za Si-En-En.

BONUS VIDEO: