26.03.2020.

07:21

Foto:

Planeta

UBILA SE MEDICINSKA SESTRA! Danijela (34) danima bila u bolnici užasa u Italiji, A ONDA JOJ SE DESILO NEŠTO ŠTO NIJE MOGLA DA PODNESE

Ona je radila na prvoj liniji krize, u najgore pogođenoj italijanskoj regiji, Lombardiji, a nacionalna federacija medicinskih sestara Italije potvrdila je njenu smrt i izrazila bol i strepnju.

Kako je navedeno, Danijela je bila pod velikim stresom nakon što je saznala da ima virus jer se plašila da će nekog zaraziti u uslovima kada se cela zemlja bori da stavi ovu pošast pod kontrolu.

Ona je radila na intenzivnoj nezi, ali je bila u karantinu nakon što je pokazala prve simptome. Bila je u kućnoj izolaciji od 10. marta i nije bila pod nadzorom.

- Stanje i stres kojima smo izloženi u ovim trenucima kada su sve oči uprte u nas je neopisivo. Ipak, mi smo birale ovo zanimanje, i u dobru i u zlu mi smo medicinske sestre - rekli su u udruženju sestara.

Informer

 

Broj umrlih od epidemije korona virusa u Italiji povećan je za 743 - 6.820, saopštila je juče Agencija za civilnu zaštitu.

Time je prekinut pad broja smrtnih slučajeva koji je zabeležen tokom poslednja dva dana, prenosi Rojters.

U ponedeljak su u Italiji umrle 602 osobe, u nedelju 650, a u subotu 793, što je najviše smrtnih slučajeva u jednom danu od 21. februara, kada se zaraza pojavila. Ukupan broj potvrđenih slučajeva COVID-19 u Italiji porastao je na 69.176 u odnosu na prethodnih 63.927.

Broj onih koji su se potpuno oporavili je 8.326, a juče ih je bilo 7.432. Najteže pogođeni severni region Lombardija ima ukupno 4.178 smrtnih slučajeva i 30.703 zaraženih.