25.03.2020.

18:55

Foto:

Planeta

ORUŽJEM NA KORONU! U Floridi se na poseban način bore protiv pandemije, VLASNICI TRGOVINA KAŽU DA NI POSLE 11. SEPTEMBRA PRODAJA NIJE IŠLA OVAKO DOBRO!

Prema rečima prodavaca, vlasnika radnji i naldežnih institcija strah i neizvesnost zbog šierejna pandemije koronavirusa motivišu ljude da kupuju oružje i municiju, jer se plaše bezakonja, pljački, borbi oko hrane, lekova, za mesta u skloništima ....

- Naša prodaja je povećana za 80 posto, uz ogroman porast kupaca koji su prvi put odlučili da se naoružaju, plaše se porasta broja presupnika, nezaposelnosti, neštašica - rekao je Alek Elenberg, menadžer Charliejeve prdavnice oružja.

Njegova logika je, kako kaže, ako ne možete da branite kuću i porodicu, za šta ste onda dobri.

Sjedinjene Države zemlja sa najvecćim brojem komada oružja po glavi stanovnika na svetu, 40 odsto Amerikanaca navodi da poseduje pištolj ili živi u domacćinstvu u kome postoji oružje.

NAJTEŽI DAN U ŠPANIJI! 27 odsto više mrtvih nego juče, VLAST RAZMIŠLJA O PRODUŽAVANJU KARANTINA!

Uprkos tome, zabrinutost zbog ubrzanog širenja COVID-19 izaziva skok u prodaji i prema prodavcima i podacima Agencija za pracćenje oružja, kao što je FBI-ov Nacionalni sistem.

Samo je u petak tažnja porasla na 13,192 zahteva sa proslogodišnji 2. 646, a kako Miami Herald prensi slična je situacija i širom SAD.

Prodavac oružja na drugom delu grada Džordž Korbato smatra da ljudi preteruju baš kao i kada su pokupovali sve i napravili nestašticu toalet paripra.

- Verujete li da je koronavirus baš toliko apokaliptičan - pitao je on.